Café & Catering
Storgårdscafé med hjemmelaget mat
Vi legger vekt på å gi våre gjester personlig service og god hjemmelaget mat – gjerne tradisjonskost fra Sigdal og Eggedal.
Vår Storgårdscafé er åpen mandager kl . 12.00 – 21.00, tirsdag til lørdag kl. 10.00 – 21.00. Søndager er det åpent kl. 13.00 – 18.00.
Middag serveres inntil 1 time før stengetid, pizza frem til stengetid (gjelder alle dager).
Cafémeny
Cafémenyen hos Eggedal Borgerstue har et godt utvalg av god, hjemmelaget mat. Her ser du noe av det vi kan by på. Menyen kan variere noe etter sesong og tilgang til råvarer.
Retter fra 169,- kr til 350,- kr. Kan også leveres som catering.
- Elgkarbonader
- Biff indrefilet med valgfri potet/saus
- Biffsnadder av indrefilet/salat/bearnaise
- Ørret med agurksalat og rømmesaus
- Rømmegrøt
- Svinekam med surkål/tyttebær
- Hjemmelagde kjøttkaker
- Kyllingfilet med kremet pasta, pesto og sopp
- Madonnaburger (hjemmelaget burger med smak av skog og fjell – servert med tyttebærrømme)
- Hjemmelaget Burger med pommes
- Vaffel, is og kaker
- Pizza – se egen meny
NYHET!
- Hjemmelagd italiensk pizza, med tynn bunn som bakes med lokalt speltmjøl fra Økologisk Spesialkorn. Serveres med spekeskinke, chorizo og ruccola eller valgfri garnityr.
Lunsjmeny
Lunsjmeny med priser fra 69,- kr til 250,- kr. Menyen kan variere noe etter sesong og tilgang på varer.
- Husets stjerneskudd – pannestekt rødspette på landbrød med kapers, reker, salat og sitronaioli
- Husets rekesmørbrød – håndpillede reker på landbrød med salat, sitron, dill og sitronaioli
- Blings med brie, hjemmelaget rabarbrakompott og honningglaserte valnøtter (vegetar)
- Spinatterte med salat (vegetar)
- Bakt potet med tilbehør
- Rømmegrøt
- Salat med skinke eller kylling, serveres med nystekt baguette
- Husets karbonadesmørbrød, serveres med løk eller egg
- Pai med broccoli og bacon, serveres med salat og hvitløksdressing
- Varm baguette med ost og skinke
- Madonnaburger med pommes
- Husets Burger med pommes
- Søtpotetfries med glace
- Hjemmelaget pizza
Catering
Alle våre pizzaer leveres som catering. Det samme gjelder vår cafémeny.
- «Fredagsfjøla» – fjelltapas med spekeskinke, røkt dyrekjøtt, chorizo, elgpølse, Brie fra Eiker Gårdsysteri, feta, oliven, soltørket tomat, sylta rødløk, pepperrøkt ørret, fylte eggedalslomper (med pesto, laks og snøfrisk). Varmt følge til fjøla: marinerte scampi, hjemmelagde tapasboller, gourmetpølse samt nystekt focaccia, aioli og tyttebærrømme. Må bestilles innen kl. 12.00, i utgangspunktet fredager. 350,- kr.
Catering grupper (min. 8 personer)
- Hjortegryte (biffkjøtt) med dampet broccoli, poteter og tyttebær 380,- kr
- Koldtbord 425,- kr
- Gryte av kjøttdeig med salat og ris 295,- kr
- Rømmegrøt 149,- kr
- Spekemat – 3 typer spekekjøtt, potetsalat, eggerøre, hjemmebakt foccacia, hjemmebakt flatbrød, salat, dressing, smør 350,- kr
- Rømmegrøt OG spekemat 395,- kr
- Kremede supper med hjemmebakt foccacia (skogssopp eller rotgrønnsak) 250,- kr
- Spann med skogsoppsuppe (1 eller 2,5 liter) fra 125,- kr per liter.
- Pose med hjortegryte (1 kg, vakumert) 550,- kr per pose.
- Snitter fra 150,- kr
Vi lager det meste på forespørsel – snakk med Elisabeth om hva du ønsker.
Lørdagsmeny
Lunsj fra klokken 10.00-16.00 (inkludert én middagsrett).
Middag fra klokken 16.00-20.00. Bestill gjerne «et rundt bord i stuen». Vi dekker opp. Bordbestilling for hele grupper. Skal dere betale individuelt, bestiller man i disken. Meny kan variere etter sesong.
- Drotningbiff; indrefilet med urtemarinade, søtpotet og ostesaus
- Madonnaburger med pommes
- Husets hjemmelagede burger
- Bakt ørret med tilbehør
- Kremet vegetarpasta med sopp og cherrytomat
- Hjemmelagde elgkarbonader
- Fjellørret i sesong
- Rømmegrøt i sesong
- Hver lørdag; Dagens anbefaling, spør din servitør
Pizzameny
Borgerstuas hjemmelagde pizza. Tykk bunn, to størrelser: mellomstor (30 cm) og familie (40 cm). Tynn bunn: liten (20 cm).
NYHET!
Nå kan du bestille pizza online! Bestill pizza enkelt her (linken åpner en ny side).
- Skinke og ost: 89,- / 169,- / 239,-
- Pepperoni og ananas: 89,- / 169,- / 239,-
- Biff og løk: 89,- / 189,- / 249,-
- Skinke, biff og bacon: 99,- / 199,- / 269,-
- Vegetar: 89,- / 179,- / 239,-
- Spekeskinke og sopp: 89,- / 179,- / 239,-
- Chorizo: 89,- / 179,- / 249,-
- Pizza med tynn bunn: 189,- (valgfri garnityr, bakt her med speltmel)
- Dressing (rømmedressing med hvitløk eller urterømme): 28,-
- Tillegg som mais, løk, paprika, ananas, tomat osv: 5,-
- Salat per person: 65,-
- Bearnaise: 28,-
- Glutenfri bunn tillegg kr 50,- (mellomstor)
Pizza serveres tidsmessig uavhengig av andre retter.